Ankeiler: Het CDA in Beuningen maakt zich grote zorgen over een recente uitspraak van de Hoge Raad, over de regels die gelden als een gemeente onroerend goed (zoals grond) verkoopt.

- Het CDA in Beuningen maakt zich grote zorgen over een recente uitspraak van de Hoge Raad, over de regels die gelden als een gemeente onroerend goed (zoals grond) verkoopt. CDA-raadslid Rob Martinus wijst er op dat Hekkelman Advocaten, de huisadvocaat van de gemeente Beuningen, zegt dat de uitspraak "is ingeslagen als een bom" en "verregaande gevolgen heeft".

Precieze gevolgen nog onduidelijk

Een gemeente moet volgens de Hoge Raad altijd ruimte bieden aan alle mogelijk geïnteresseerden om bijvoorbeeld te bieden op een stuk grond. Wanneer dat niet gebeurt of is gebeurd, kan dat aanleiding zijn voor het nietig verklaren van die verkoop of het openzetten van de deur voor schadeclaims.

De precieze gevolgen van de uitspraak (arrest) zijn volgens de christendemocraten echter nog niet duidelijk. Daarom heeft de partij inmiddels een aantal raadsvragen gesteld aan het Beuningse college van B&W.

Is er sprake van terugwerkende kracht?

Zo wil het CDA weten of er in Beuningen lopende projecten zijn, waarbij de gemeente grond wil verkopen waarop dit nieuwe arrest van toepassing is. Raadslid Martinus noemt in dit verband het project 'Windpark Beuningen'. Verder vraagt het CDA zich af of dit arrest in zijn algemeenheid geldt met terugwerkende kracht.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.