Lead image 1:
Lead image TXT 1: Beeld van stier op Danielsplein. Foto: Google Maps
Ankeiler: De gemeente Nijmegen gaat een integraal verkeersonderzoek uitvoeren op de route Molenweg-Tweede Oude Heselaan.

De gemeente Nijmegen gaat een integraal verkeersonderzoek uitvoeren op de route Molenweg-Tweede Oude Heselaan. Daarmee komt Nijmegen tegemoet aan de bewoners die afgelopen zomer ruim 250 handtekeningen ophaalden.

De bewoners van het burgerinitiatief ‘Veilig van spoor tot stier’ zeggen dat er, vanaf de spoortunnel tot aan het beeld van de stier op het Danielsplein, gevaarlijk gereden wordt. “De verkeersonveiligheid in onze woonstraten is niet slechts een kwestie van beleving”, zo schrijven zij de gemeente.

Afbeelding
Beeld van stier op Danielsplein. Foto: Google Maps

Dat blijkt ook uit de scores van Clusters van Risico’s op basis van Ongevallen Snelheden Statistiek (CROSS). De Tweede Oude Heselaan, Molenweg, Daniëlsweg, Paul Krugerstraat en Rosa de Limastraat staan bovenaan in de top tien van de meest onveilige Nijmeegse trajecten en kruispunten. “Wie dus van de spoortunnel via de Stier van Hees naar Neerbosch-Oost reist, rijdt dus over een van de meest onveilige trajecten van heel Nijmegen”, aldus de bewoners.

Toch wordt er volgens het gemeentebestuur niet overdreven hard gereden op de wegen die de indieners van het burgerinitiatief noemen. “Het ligt daardoor niet voor de hand dat een te hoge snelheid de gemeenschappelijke deler is in het relatief hoge aantal ongevallen”, aldus het college.

Op dit moment wordt er landelijk onderzocht of op wegen die een “gebiedsontsluitende functie” hebben zoals de route Molenweg-Tweede Oude Heselaan, de maximumsnelheid terug kan van 50 naar 30 kilometer per uur. Daarna wil de gemeente bekijken op welke plaatsen in Nijmegen dat mogelijk is.

Zie ook: Roep om geluidsflitspaal tegen verkeersherrie Nijmegen

Meer over

Deel dit artikel