Ankeiler: Wethouder Gérard de Wildt van Druten wordt lijsttrekker voor Dorpslijst Horssen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

- Wethouder Gérard de Wildt van Druten wordt lijsttrekker voor Dorpslijst Horssen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Ook bij de verkiezingen vier jaar geleden voerde hij de kandidatenlijst aan namens Dorpslijst Horssen. Het behalen van een tweede zetel in de gemeenteraad is een van de belangrijkste doelstellingen.

Hij is nu ruim een jaar wethouder voor het sociaal domein, werk en inkomen, onderwijs, sport en kunst en cultuur. Daarvoor was hij meer dan 10 jaar raadslid voor Dorpslijst Horssen. In het verleden fungeerde hij ook als fractievoorzitter van de gezamenlijke Dorpslijsten.

"Dichtbij en vertrouwd"

“Ik heb het reuze naar mijn zin en ik heb dan ook de ambitie om voor een nieuwe periode als wethouder te gaan. De inwoners weten wat ze aan ons hebben en dat komt dan ook terug in onze slogan: “Dichtbij en vertrouwd ”, aldus De Wildt.

Op nummer 2 van de kandidatenlijst staat het huidige raadslid en fractievoorzitter Ben van Ooijen. Hij heeft naast zijn werk als raadslid een projectmanagement- en adviesbureau op het gebied van huisvestingsvraagstukken.

Twee vrouwen op plekken 3 en 4

Twee vrouwen, Nadine Huntink en Marrie van Rijn, nemen de derde en vierde plaats in. Huntink heeft een maatschappelijk projectbureau en is centrummanager in Druten. Daarvoor heeft zij 13 jaar gewerkt als projectleider in het sociaal domein bij de gemeente Oss.

Marrie van Rijn is momenteel burgerlid namens Dorpslijst Horssen. Zij heeft bijna 15 jaar ervaring bij verschillende gemeenten; als beleidsadviseur en als manager op het gebied van het fysieke domein, maar ook het sociale domein.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel