Ankeiler: De gemeenten Beuningen en Nijmegen organiseren de komende weken drie online bijeenkomsten over de luchtkwaliteit in Weurt en Nijmegen-West.

- De gemeenten Beuningen en Nijmegen organiseren de komende weken drie online bijeenkomsten over de luchtkwaliteit in Weurt en Nijmegen-West. De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 24 en dinsdag 25 januari, en op dinsdag 8 februari.

Beide gemeenten zeggen het belangrijk te vinden om bewoners en bedrijven goed te informeren over de luchtkwaliteit in Weurt en Nijmegen-West.

Voortaan op meer locaties metingen

Tijdens de bijeenkomsten wordt verteld hoe men handelt als bedrijven in het gebied (mogelijk) te veel uitstoten en hoe de gemeenten in 2022 de luchtkwaliteit in het gebied op meer plekken gaat meten. Ook worden de verschillende soorten stoffen in de gaten gehouden. Verder willen de gemeenten de inwoners informeren over wat er gebeurt als er een klacht binnenkomt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van de gemeente Nijmegen. Na aanmelding krijgt men per e-mail een link toegestuurd. Als men nu al vragen heeft over de luchtkwaliteit, dan kan men die aan de gemeente doorgeven via het aanmeldformulier.

Grote zorgen opeenstapeling uitstoot van stoffen

De politieke partijen in Beuningen en Nijmegen en hun inwoners maken zich met name grote zorgen over de opeenstapeling van uitstoot van (schadelijke) stoffen. Zo is er de uitstoot van schepen op de Waal en het kanaal, is er ten zuiden van Weurt een afvalenergiecentrale en een rioolwaterzuivering. Daarnaast zijn er drukke (snel)wegen en verkeersknooppunten, en fabrieken die stoffen uitstoten.

De online bijeenkomsten:
- Voor bewoners op maandag 24 januari van 19.30 - 21.00 uur.
- Voor bewoners op dinsdag 25 januari van 19.30 – 21.00 uur.
- Voor bedrijven met locatie TPN West op dinsdag 8 februari van 16.30 – 18.00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.