Bevat Video: Video
Ankeiler: Wie heeft de mooiste kerst-tuin van de Wolfskuil? In die wijk was dit jaar voor de tweede keer een kerstverlichting-wedstrijd.

- Wie heeft de mooiste kerst-tuin van de Wolfskuil? In die wijk was dit jaar voor de tweede keer een kerstverlichting-wedstrijd.

Het ontstond allemaal vorig jaar tijdens een borrel: “Het idee voor de wedstrijd ontstond tijdens een borrel met vrienden van ons, die ook hier in de straat wonen”, vertelt Marjolein Hutting, die samen met haar vriendin Joyce Akkers de initiatiefnemers zijn van de wedstrijd. “En toen was het eigenlijk een grap van zullen we dit jaar meedoen om het huis met kerst te versieren aan de buitenkant, omdat veel bewoners hier in de Kuul dat doen. En toen hebben ze ons uitgedaagd en zeiden ze tegen ons de magische worden dat kunnen jullie toch niet. Toen voelde we ons uitgedaagd en toen zijn we er voor gegaan.”

Bekijk hier de mooie versierde tuinen in Wolfskuil:

Groter

Dit jaar wilden Marjolein en Joyce het groter aanpakken door de wijkfabriek erbij te betrekken. Marjolein: “Daar zouden we dan een klein evenement houden voor de buurtbewoners en zouden we dan ook de winnaar bekend maken. Maar toen kwam het nieuws dat het door corona niet door kon gaan.”

Niks met kerst

Tot hiervoor hadden Marjolein en Joyce niet eens kerstversiering aan hun huis of tuin hangen. Wat heel ongebruikelijk is in de Kuul. Dit kwam omdat Marjolein eigenlijk helemaal niet van kerst houdt. Maar door de wedstrijd veranderde dit drastisch. Marjolein kijkt daarom nu ook positiever naar kerst: “Wat ik vooral leuk vindt hieraan is dat je lekker creatief kan zijn. erover nadenken en zelf dingen maken want daar houden wij van. De rendiertjes die in de tuin staan hebben we bijvoorbeeld zelf gemaakt. en ik merk dat ik dat stukje wel heel erg leuk vindt.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.