Ankeiler: De E-sporthub komt niet in Nijmegen, maar op Papendal in Nijmegen. SportQube in Nijmegen-West was de aangewezen plek als potentiele thuisbasis van de E-sporthub.

- De E-sporthub komt niet in Nijmegen, maar op Papendal in Nijmegen. SportQube in Nijmegen-West was de aangewezen plek als potentiele thuisbasis van de E-sporthub. De E-sporthub is een centrum voor begeleiding en training van jongeren die professioneel gamen.

Initiatiefnemer Frederik Peters, fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Gelderland, heeft daar wel een logische verklaring voor: “Vanaf de start was het de bedoeling dat andere partners zouden aansluiten. Daarbij is Papendal, het topsportcentrum van Nederland, als locatie voor het bedrijfsleven aantrekkelijker dan SportQube in Nijmegen. Vandaar de keuze voor Arnhem. Ook voor de E-sporters is het beter. Op Papendal krijgen zij toegang tot dezelfde voorzieningen als bijvoorbeeld de Olympische sporters die daar trainen.”

Discussie

Over E-sport zijn verschillende discussies, zo vinden veel mensen het geen topsport. Peters denkt daar anders over: “Voor mij is de discussie of e-sport topsport is wel beslist. Want dat is het. Maar voor mensen die niet uit die wereld komen, is dat wel eens moeilijker te begrijpen.”

Niet uit beeld

Nijmegen is nog niet uit beeld voor een E-sporthub in de toekomst. “De kans is groot dat er in de toekomst extra locaties komen voor een E-sporthub, want het niveau van E-sporters ligt dicht bij elkaar”, aldus Peters.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.