Bevat Video: Video
Ankeiler: Het Feest van Licht heeft dit jaar ook een ‘Donker Pad’.

- Het Feest van Licht heeft dit jaar ook een ‘Donker Pad’. Museumpark Oriëntalis opende het Feest vrijdagmiddag, samen met kinderen en hun lampionnen, en daarmee de lichte én de donkere route verkenden.

Tekst gaat verder onder de video:

De bijzondere gebouwen in het park zijn tot en met 9 januari mooi uitgelicht, net als de bomen. “Dus op allerlei manieren is er licht,” vertelt programmamanager van Oriëntalis Sietse Jager. “En de kinderen gaan over een donker pad lopen, en verspreiden met hun lampionnetje dat licht.”

Achter dat donkere pad zit een gedachte. Jager: “Zonder donker heb je ook geen licht. En het donker geeft je de ruimte om te reflecteren. En we denken: als je dan de lichten ziet, wakkert dat het licht in jezelf aan, op een andere manier dan wanneer je alleen maar binnen zit.”

Het is wel erg jammer dat het park om 17.00 uur dicht moet, vanwege de huidige corona-regels. “Maar dan is het al wel donker,” zegt deelnemer Milan, “Dus dan kun je het wel al zien.” Jager bevestigt: “Het echte donker-donker is wat minder, maar niet minder leuk. We zitten in een bosomgeving, dus ook nu, rond drie uur, begint het al te schemeren.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.