Ankeiler: Op 1 januari lanceert de gemeente Nijmegen een nieuwe website voor Nijmegenaren die hulp, zorg of steun nodig hebben.

- Op 1 januari lanceert de gemeente Nijmegen een nieuwe website voor Nijmegenaren die hulp, zorg of steun nodig hebben. VraagHulpNijmegen.nl verwijst inwoners naar de juiste organisatie in hun buurt die kan helpen bij de oplossing van verschillende problemen. Vanaf 1 januari werken deze zes organisaties vanuit elk stadsdeel.

Het gaat dan om de nieuwe Buurtteams Jeugd & Gezin en Buurtteams Volwassenen, de Ouderenadviseurs van Sterker, de Financieel Experts in de Wijk, de Stips van Bindkracht10 en de gemeentelijke Wmo-consulenten.

Hulp voor iedereen

Deze organisaties vervangen het werk dat eerder gedaan werd vanuit de Sociale Wijkteams. De zorg en hulp is nu dichtbij georganiseerd in de buurt met minder bureaucratie en wachttijden. De medewerkers van de organisaties bieden ook zelf begeleiding en ondersteuning, zonder dat daar een indicatie voor nodig is.

De soorten teams

De Buurtteams Jeugd & Gezin zijn er voor kinderen, jongeren én ouders van kinderen tot 18 jaar. De Buurtteams Volwassenen zijn voor zelfstandig wonende personen tussen de 18 en 65. Voor ouderen vanaf 65 zijn er Ouderenadviseurs.

Voor geld vragen kunnen Nijmegenaren terecht bij Financieel Experts in de Wijk. Wmo-consulenten van de gemeente zijn beschikbaar voor vragen over hulp bij het huishouden zoals scootmobiel of een traplift.

De Stip blijft het adres voor informatie, advies en ontmoetingen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.