Bevat Video: Video
Ankeiler: Sinds deze week rijdt er nog maar één Breng-buslijn door Wijchen. Lijn 13 gaat alleen nog naar bedrijventerrein Bijsterhuizen.

- Sinds deze week rijdt er nog maar één Breng-buslijn door Wijchen. Lijn 13 gaat alleen nog naar bedrijventerrein Bijsterhuizen.

Vooral vervelend voor inwoners van de wijken Salthof en Veenhof: daar komt nu geen bus meer. Haltes aan de Schoenaker, Randweg Noord en Tunnelweg worden dus niet meer door Breng gebruikt. Bij de bushaltes die nu een sticker waarop staat de bushalte niet meer in gebruik is. Of de bushaltes weg worden gehaald is niet duidelijk.

Volgens Breng zijn er te weinig reizigers om de lijn in stand te houden. Het college van burgemeester en wethouders is niet blij met de ontwikkeling, maar heeft er geen invloed op. De provincie Gelderland gaat over openbaar vervoer, en wees Wijchense bezwaren tegen de het afslanken van de dienstregeling af.

Buurtbus is de oplossing

Lijn 15 is nu de enige die in Wijchen zelf komt. Toch is er een alternatief voor inwoners van Wijchen-Noord: er rijden buurtbussen naar het treinstation. Die rijden echter wel minder vaak, en hebben slechts acht zitplaatsen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.