Bevat Video: Video
Ankeiler: De RIBW Tuinclub is op zoek naar een nieuwe plek voor hun tuin. De club is al tien jaar dé plek voor mensen met psychische kwetsbaarheid die zich willen bezighouden met groen.

- De RIBW Tuinclub is op zoek naar een nieuwe plek voor hun tuin. De club is al tien jaar dé plek voor mensen met psychische kwetsbaarheid die zich willen bezighouden met groen. De tuin waar nu in gewerkt wordt moet verdwijnen. Daarom is de club op zoek naar een groot stuk grond van circa 1250 vierkante meter.

De tekst gaat verder onder de video:


Volgens Tom Samson, werkbegeleider van de RIBW, is het belangrijk dat de cliënten in de tuin kunnen blijven werken: “Door in de tuin te werken kunnen mensen regie krijgen in wat ze doen. Er komt een hoop talent kijken bij tuinieren en dat leer ik mijn mensen. Het gaat dan over talenten zoals discipline, doorzettingsvermogen en zelf de regie nemen. Dat soort talenten komen pas tot uiting als je met een kaal stuk grond begint en je met z’n alle bouwt naar iets moois toe.” Volgens Samson is er een plek nodig waar volop getuinierd kan worden, het liefst met ook een binnenruimte op het terrein erbij voor andere creatieve activiteiten.

Door de Tuinclub zijn een aantal deelnemers doorgestroomd in het vrijwilligerswerk of een hoveniersopleiding. De RIBW betekent veel voor de cliënten, zoals Marcel. Hij vertelt: “In driekwart jaar heb ik veel geleerd over tuinieren en tuinen. Het is mooi om te beginnen met een kaal stuk grond die je zelf mag gaan verbouwen.” De grond moet gespit en gezaaid worden, daarna gaan de cliënten de zaadjes uit de grond halen en hiermee aan de slag. “Ik wist helemaal niet dat ik deze kwaliteiten had zoals het zaaien van zaadjes. Maar omdat Tom mij een kans gegeven heeft ga je bij jezelf denken ‘Waarom niet?’ en achteraf kom je dan erachter dat je het wel kan.”

Tips voor een nieuwe plek voor de RIBW in Nijmegen kunnen naar het RIBW of naar ons, dan zorgen wij ervoor dat ze terecht komen bij Tom.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel