Bevat Video: Video
Ankeiler: House of Thol is een van de winnaars van de Ondernemerspitches Rijk van Nijmegen. De 'Pátera Magna’ (Latijn voor 'grote schaal') leverde de winst op.

- House of Thol is een van de winnaars van de Ondernemerspitches Rijk van Nijmegen. De 'Pátera Magna’ (Latijn voor 'grote schaal') leverde de winst op.

Het Overasseltse bedrijf bedenkt producten die duurzaam leven makkelijker moeten maken. “Dat kan bijvoorbeeld iets zijn om je planten makkelijker water te geven, of iets waardoor je je fruit en groenten beter kan bewaren”, vertelt Jana Flohr, een van de eigenaren van House of Thol.

Patera Magna

Daarom werd de bijzondere Pátera Magna bedacht: een schaal met verschillende vakken, waardoor fruit en groente los van elkaar bewaard wordt. Rijpende groenen en fruit scheiden namelijk de stof etheen uit, en dat zorgt ervoor dat fruit dezelfde bak te snel rijp wordt. De schaal heeft bovendien een natuurlijk 'koelsysteem'.

Jana Flohr vertelt in de video meer over de bijzondere schaal. Tekst gaat verder onder de video:

Ambities

Flohr en haar man Thomas Linssen zijn het bedrijf House of Thol gestart. Linssen maakt de Patera Magna handmatig, dit gebeurt in de werkplaats, die zich bevindt in de achtertuin van hun huis in Overasselt. Dit moet later anders: “We willen dit wereldwijd gaan uitrollen met een producent, want nu maakt Thomas alles nog zelf. Dat is natuurlijk heel mooi, maar het gaat niet zo snel”, zegt Flohr.

Boek

Voordat ze de Patera Magna konden ontwikkelen moesten Flohr en Linssen eerst veel onderzoek doen. De uitslagen van dit onderzoek gaan ze nog verwerken in een boek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.