Bevat Video: Video
Ankeiler: De Vereniging voor Senioren Beuningen (VvSB) heeft een open brief geschreven aan de gemeente met een voorstel voor een nieuwbouw van het dorpshuis.

- De Vereniging voor Senioren Beuningen (VvSB) heeft een open brief geschreven aan de gemeente met een voorstel voor een nieuwbouw van het dorpshuis. Al ruim 50 jaar is de Lèghe Polder het dorpshuis van Beuningen. VvSB vindt dat het ondertussen wel wat mag gebeuren.

“Als je kijkt naar de andere dorpen zoals bijvoorbeeld het Kloosterhof in Weurt en de Paulus in Winssen, dat zijn prachtige locaties. Die zijn de laatste jaren ook gebouwd of verbouwd. En wij komen er in Beuningen heel bekaaid vanaf, we zijn de grootste kern maar met een dorphuis wat niet meer voldoet aan deze tijd”, vertelt voorzitter van VvSB, Frans Peperzak.

Tekst gaat verder onder video:

Renovatie

In 2016 heeft het stichtingsbestuur van de Lèghe Polder een renovatie doorgevoerd voor het dorpshuis. Ondanks dat het geld van allerlei plekken kwam was er volgens Peperzak alsnog te weinig geld om de renovatie goed af te ronden. “Je ziet dat nu ook terug. Zo zijn er ruimtes waar geen zonlicht binnen komt. En het aantal ruimtes is gewoon te weinig.”

Geen reactie

Het bestuur van de Lèghe Polder is op de hoogte van de brief, zo laten ze in een reactie weten, maar wil op dit moment geen uitlatingen doen over de inhoud ervan. Op 10 januari staat een gesprek gepland tussen het bestuur van de Lèghe Polder en VvSB waarin de twee partijen hun ideeën over het dorpshuis met elkaar zullen delen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel