Bevat Video: Video
Ankeiler: Een drenkeling werd door schippers Jeroen de Paauw en Robbert Reijnen uit de Waal gehaald. Dit gebeurde maandagochtend rond half twaalf.

- Een drenkeling werd door schippers Jeroen de Paauw en Robbert Reijnen uit de Waal gehaald. Dit gebeurde maandagochtend rond half twaalf. Omstanders hadden de man ook opgemerkt toen hij om hulp riep. De man werd door de twee bemanningsleden van de Neptun 2 aan boord gehaald in de buurt van de Spoorbrug in Nijmegen.

Tekst gaat verder onder video:

De schippers gingen met hun boot meteen naar de man toe. "Robbie (Robbert Reijnen, red.) keek met de verrekijker en ik keek over het water en toen zag ik gelijk iemand midden op de rivier drijven. Toen hebben we als een idioot de boot losgemaakt en zijn we er naartoe gevaren," vertelt de Paauw. Ze haalden de man vlak voor de brug de Oversteek uit het water. "Ik pakte de reddingshaak, daarmee kon ik hem gelukkig net iets dichterbij halen toen met Robbie erbij en de reddingstrap naar beneden maar hij kon zelf niks meer." Reijnen vult aan: "Hij was echt op."

Uiteindelijk werd er aangemeerd en droegen De Paauw en Reijnen de drenkeling over aan het ambulancepersoneel. Hoe de man in het water terecht is gekomen is nog niet bekend.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.