Ankeiler: Stichting Konijn in Nood hield zaterdagmiddag een protestactie in de Wijchense vestiging van Tuinwereld.

- Stichting Konijn in Nood hield zaterdagmiddag een protestactie in de Wijchense vestiging van Tuinwereld. De stichting wil dat tuincentra en dierenwinkels stoppen met de verkoop van konijnen en andere dieren. De actie werd al na enkele minuten door Tuinwereld beëindigd.

De protestactie begon om 13.30 uur. Zes protestanten liepen in eerste instantie als ‘gewone klanten’ naar binnen. Bij de konijnenhokken trokken ze hun winterjassen uit en droegen de actievoerders een groen jasje van Stichting Konijn in Nood. Vervolgens werd er aandacht gevraagd van klanten. Na enkele minuten werd de protestactie beëindigd door Kees Gommers, eigenaar Tuinwereld Wijchen.

"Alleen adopteren"

Stichting Konijn in Nood zet zich sinds 2011 in voor konijnen in nood. De organisatie wil dat tuincentra en dierenwinkels per direct stoppen met de verkoop van konijnen en andere dieren. Volgens hen zijn dieren geen producten en behoren niet verkocht te worden in winkels. Aan de consumenten doet de dierenrechtenorganisatie de oproep om alleen konijnen te adopteren bij een konijnenopvang.

De stichting gaat de komende tijd nog bij andere tuincentra en dierenwinkels protesteren. Om welke winkels het zou gaan, wil de organisatie niet vertellen. Wel dreigen de protestanten nog meer acties bij Tuinwereld te houden als de winkel niet op korte termijn de konijnenverkoop stopzet.

Facebookactie

Eerder riep de dierenrechtenorganisatie al op om negatieve recensies achter te laten op de Facebookpagina van Tuinwereld Wijchen. Inmiddels is dat niet meer mogelijk.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel