Ankeiler: De politie arresteerde vrijdagmiddag twee mensen na een verkeersruzie. Een bestuurder negeerde aanwijzingen van de politie, en vervolgens liep de situatie uit de hand.

- De politie arresteerde vrijdagmiddag twee mensen na een verkeersruzie. Een bestuurder negeerde aanwijzingen van de politie, en vervolgens liep de situatie uit de hand. De ruzie ontstond nadat de politie de weg had afgezet na een ongeval.

Rond 13.45 uur kwamen twee auto’s in botsing in de 10e straat van Tolhuis. De oorzaak van dat ongeval wordt nog onderzocht. Eén van de bestuurders raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar zal ook een drugstest worden uitgevoerd. Opvallend was de boog en pijlen in de auto van de man.

De politie zette het kruispunt af. Daardoor konden bewoners van de 50e tot de 78e straat tijdelijk niet met de auto bij hun woningen komen.

Die afzetting zorgde voor commotie. Bijna anderhalf uur na het ongeluk probeerde een automobilist tussen de pionnen door te rijden. De politie verzocht hem om te rijden, maar dat verzoek negeerde hij; hij reed de agent zelfs bijna aan. Vervolgens riep de politie assistentie op, die snel arriveerde in de vorm van meerdere politiewagens.

De bestuurder werd uit zijn auto getrokken en gearresteerd. Ook de bijrijdster werd aangehouden nadat ze zich ermee bemoeide. Ook enkele omstanders maakten ruzie met de politie. Agenten riepen met getrokken wapenstokken dat iedereen op afstand moest blijven.

Nadat een berger de beschadigde auto’s had weggesleept keerde de rust terug.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel