Ankeiler: De gemeenten in de regio beëindigen per direct het contract met zorgaanbieder Compass.

- De gemeenten in de regio beëindigen per direct het contract met zorgaanbieder Compass. Volgens de gemeenten is de zorg in gevaar, omdat Compass zich niet aan de afspraken houdt.

Het Wijchense bedrijf had een contract voor het verlenen van psychische zorg aan kinderen en jongeren tot 18 jaar, in de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen. Die contracten zijn per direct opgezegd.

Compass stond al enige tijd onder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, nadat via verschillende kanalen meldingen over mogelijke misstanden. Volgens de regiogemeenten houdt Compass zich niet aan eerder gemaakte afspraken. “Uit onderzoek is gebleken dat de zorg van onvoldoende kwaliteit is,” schrijven de gemeenten.

Eigenaar is geen psychotherapeut

De eigenaar van Compass, Koos Föllings, werd in 2017 al eens veroordeeld vanwege bedreiging en stalking. Ook claimde hij ten onrechte dat hij psychotherapeut is.

Ouders van cliënten zijn woensdag per brief geïnformeerd over het besluit van de gemeenten. Kinderen bij wie psychische hulp niet kan wachten, kunnen nu terecht bij zorgverlener Karakter in Nijmegen. Andere cliënten moeten samen met hun huisarts naar een andere zorgaanbieder op zoek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.