Ankeiler: Paul Loermans neemt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 afscheid van zijn wethouderschap.

- Paul Loermans neemt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 afscheid van zijn wethouderschap. Wel blijft Loermans actief betrokken bij zijn partij Kernachtig Wijchen.

Loermans begon in 1995 in de Wijchense politiek; eerst als commissielid, later gemeenteraadslid en sinds 2014 als wethouder: "Ik heb met heel veel plezier voor de Wijchense inwoners en de gemeente Wijchen gewerkt. Nu wordt het echt tijd dat ik het stokje doorgeef. Het is een enorme eer om dit werk te mogen doen. Ik wil op tijd stoppen en voorkomen dat de sleet erop komt," laat de wethouder weten in een verklaring.

Loermans zal wel betrokken blijven Kernachtig Wijchen: "Daarom fungeer ik als lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Sinds 2010 is Kernachtig Wijchen collegepartij en ik ben er trots op hoe Wijchen er voor staat. Voorzieningen en financiën zijn dik op orde. Wijchen kan met vertrouwen de toekomst tegemoet zien", aldus Loermans.

Het is nog niet bekend wat Paul Loermans hierna gaat doen. Wel is de nu nog wethouder niet van plan om met (vervroegd) pensioen te gaan. Aan RN7 laat hij weten mogelijk aan de slag te willen in een openbaar bestuur of het onderwijs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.