Lead image 1:
Lead image TXT 1: De Tesla die door het vuur ook is aangetast. Foto: John Beckmann/RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Brandweer controleert of er nergens meer vuur is. Foto: John Beckmann/RN7
Ankeiler: Een geparkeerd bestelbusje stond dinsdagochtend in brand aan de Prof. Van der Veldenstraat (Galgenveld) in Nijmegen. Toen de brandweer arriveerde stond de hele voorkant al in lichterlaaie.

- Een geparkeerd bestelbusje stond dinsdagochtend in brand aan de Prof. Van der Veldenstraat (Galgenveld) in Nijmegen. Toen de brandweer arriveerde stond de hele voorkant al in lichterlaaie.

In vlammen

De brand vond plaats rond 2.00 uur, en hield de hele voorkant van het bestelbusje in de greep. Het motorblok is compleet uitgebrand, ook het interieur stond behoorlijk in de fik. De laadruimte van het bestelbusje was daarentegen leeg, deze ruimte had maar weinig schade. Om de brand te kunnen blussen heeft de brandweer een raam van het busje moeten intikken. Het kostte de brandweer wel een tijdje om het bestelbusje na te blussen.

Het bestelbusje was van het bedrijf “Van Der Horst Tweewielers”, die aan dezelfde straat zit als waar het ongeval gebeurde. Het busje stond 10 meter tegenover het bedrijfspand geparkeerd.

Tesla

Naast het bestelbusje stond een Tesla die door de brand aan de zijkant zwaar beschadigd is. Een aantal plastic onderdelen zijn door de hitte gesmolten, ook de oplaadkabel raakte door de hitte verschroeid. De brandweer probeerde daarom contact op te nemen met het bedrijf om voor veiligheidsredenen de laadpaal uit te schakelen. Dit was na een half uur niet mogelijk, hier wordt later naar gekeken.

Afbeelding
De Tesla die door het vuur ook is aangetast. Foto: John Beckmann/RN7

Afbeelding
Brandweer controleert of er nergens meer vuur is. Foto: John Beckmann/RN7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.