Bevat Video: Video
Ankeiler: ‘Mijn ballen wegen 130 gram’ is verkozen tot de slechtste slogan van 2021.

- ‘Mijn ballen wegen 130 gram’ is verkozen tot de slechtste slogan van 2021. De slagzin van Benny's Vleesservice uit Nijmegen versloeg onder andere de leus 'De Lekkerste! borst voeding aan huis' van cafetaria Borst. Van Es ontvangt binnenkort als prijs een Blauwe Tegel van platform SlechteSlogans.nl.

Het is voor de tiende keer dat de verkiezing van de slechtste slogan plaatsvond. Van 1 tot en met 6 december 2021 konden mensen hun stem uitbrengen op tien genomineerde slogans. In totaal brachten 4.388 stemmers 6.646 stemmen uit.

Eerder vertelde Van Es bij RN7 over z'n slogan dat een reclame moet prikkelen: "Ik heb gehaktballen, daar sta ik om bekend. Dat zijn mijn gehaktballen, dus ik maak daar mijn ballen van. En die wegen 130 gram."

Slechte slogans

In tien jaar tijd zijn er volgens SlechteSlogans.nl al bijna 2.500 slogans binnengekomen. Iedereen kan een slechte slogan insturen van een Nederlands bedrijf. Via e-mail en sociale media zonden mensen slogans in die zij in het dagelijks leven tegenkomen op vrachtwagens en bestelbusjes, reclameborden, verpakkingen, affiches en in advertenties.

Vorig jaar kwam de slechtste slogan van de Vlaamse dierenrechtenorganisatie Gaia met: ‘Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen.’

Bekijk hier de video waarin Benny van Es vertelt hoe hij op z'n (slechte) slogan is gekomen:

Lees ook: 'Mijn ballen wegen 130 gram', slechtste slogan van het jaar?

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.