Bevat Video: Video
Ankeiler: Als je arm bent, is uit eten gaan niet vanzelfsprekend; laat staan met de feestdagen.

- Als je arm bent, is uit eten gaan niet vanzelfsprekend; laat staan met de feestdagen. Nijmegen Culinair en Stichting Quiet Nijmegen hebben daarom de handen ineen geslagen om alle leden van Stichting Quiet van een kerstdiner te voorzien én de plaatselijk horeca te steunen.

Irene Miller is één van de leden van Quiet Nijmegen. Het lidmaatschap van deze club is uiteraard gratis, want alle leden leven in armoede. Miller zit in de bijstand en kan door medische problemen niet meer werken. “Je mag best wel weten dat ik maar drie keer per week geld heb om eten te koken. De andere dagen eet ik een tosti of een cracker," vertelt ze.

Miller leeft van 50 euro per week, maar geeft ook toe dat ze niet goed met geld kan omgaan. “Ik zit bij budgetbeheer en daar ben ik wel blij om. Maar iets extra’s doen zoals nieuwe kleren kopen in plaats van tweedehands, in de stad koffie drinken of uit eten gaan, nee, dat zit er niet in,” vertelt ze.

De tekst gaat verder onder de video:

Nijmegen Culinair is opgezet door Mendel Janssen. Door Corona kwam hij zonder werk te zitten en wilde iets bedenken voor zowel de horeca als goede doelen. “We moeten het samen doen” is zijn motto. In maart 2020 begon hij met een actie ‘steun de zorg bon’. Die bon kon je dan besteden bij Café de Kluizenaar en een deel van het geld ging naar ouderenzorg De Waalboog. Inmiddels zijn er zo’n 50 restaurants bij zijn bedrijf aangesloten die 20% van hun omzet doneren aan de aangesloten goede doelen.

"Even vergeten dat je in armoede leeft"

“Wij willen armoede verzachten door onze leden steeds iets extra’s aan te bieden," legt voorzitter Brigitte Theeuwen van Quiet Nijmegen uit. "Iets vieren zoals de kerstdagen, kunnen ze niet. Door dit te organiseren, hebben onze leden het gevoel dat ze toch meetellen én vergeten ze even dat ze in armoede leven.”

Miller kijkt nu al uit naar de actie. “Ik ben zo blij met Quiet: ze bieden ook af en toe een gratis knipbeurt aan. Ik mag dan wel arm zijn maar ik wil er ook goed uit zien. Quiet maakt dit mogelijk.” Iedereen die wil, kan bijdragen aan de campagne van Nijmegen Culinair. Dit kan door een cadeaukaart te kopen of direct een donatie aan Quiet Nijmegen te doen. Op de website van Nijmegen Culinair is alle informatie te vinden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.