Afdrukken
Ankeiler: Lindenberg gaat vanaf woensdagavond 8 december elke week een online les van een kunstvakdocent geven op Instagram Live, onder de naam De Avondschool.

- Lindenberg gaat vanaf woensdagavond 8 december elke week een online les van een kunstvakdocent geven op Instagram Live, onder de naam De Avondschool. De lessen duren van 20.15 tot 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Iedere week geeft een andere Lindenbergdocent de les, en zal er dus een andere kunstvorm behandeld worden. Zolang de avondklok duurt zullen de online lessen gegeven worden.

Avondlockdown

Vanwege de avondlockdown moet de Lindenberg, net als andere niet noodzakelijke winkels en gebouwen, om 17.00 uur haar deuren sluiten. Dat betekent er geen voorstellingen, cursussen of andere bijeenkomsten kunnen plaatsvinden. “Door een vrij toegankelijke les aan te bieden op een online platform geeft de Lindenberg de kans om toch even creatief bezig te zijn in de lege avonduren”, zegt Lindenberg-woordvoerder Lotte Wijfje. Door lessen op beginnersniveau aan te bieden, kan iedereen meedoen die daar zin in heeft.

De eerste les

De eerste Avondschool vindt plaats op woensdag 8 december om 20.15 uur. Lindenbergdocent. Andrea Hofsteede geeft een les in portrettekenen. Tot de kerstvakantie volgen er nog twee lessen in andere disciplines. Wijfje: “Vervolgens hangt het ervan af hoe lang de avond-lockdown nog geldt. Als die blijft, gaan wij er waarschijnlijk mee door.” De Avondschool is te zien op het Instagramaccount van de Lindenberg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel