Bevat Video: Video
Ankeiler: Voor de tweede keer brengt de VVD Nijmegen een audioboek van hun verkiezingsprogramma uit.

- Voor de tweede keer brengt de VVD Nijmegen een audioboek van hun verkiezingsprogramma uit. Gemeenteraadslid Nick de Graaf overhandigt met een koptelefoon symbolisch het luisterboek aan het MuZIEum.

“We zijn op het idee gekomen door het MuZIEum eigenlijk. Het is een heel bijzonder museum voor mensen met een visuele beperking en voor mensen om te ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben,” legt De Graaf uit.

Tekst gaat verder onder video:

Directeur van het museum Heleen Vermeulen vindt het audioboek een goede zaak: “De wereld is nou eenmaal minder toegankelijk voor mensen die niet goed kunnen zien. Dus wij vinden het heel fijn dat het programma nu in gesproken woord is zodat ook blinden en slechtzienden in Nederland verkiezingsprogramma’s kunnen horen in plaats van lezen.”

"Dit zorgt ervoor dat mijn stem mee telt."

Slechtziende museumgids bij MuZIEum Bart den Dekker is de eerste die het luisterboek heeft mogen beluisteren. Hij is erg tevreden: “Het is goed verzorgd. Ik heb het voorwoord beluisterd en het nodigt uit om verder te lezen, dat is uniek bij een verkiezingsprogramma! De meeste verkiezingsprogramma’s blijven ongelezen op de plank liggen."

De Graaf hoopt dat andere partijen dit voorbeeld gaan volgen: “Ik weet dat er al een paar partijen hiermee bezig zijn. Ik vind het belangrijk dat wij ons steentje bij inclusiviteit in Nijmegen bijdragen.” Den Dekker vindt het ook belangrijk dat blinden- en slechtzienden bij de politiek betrokken worden. “Als je een beperking hebt krijg je al gauw het gevoel dat je buitengesloten wordt. Door zo’n verkiezingsprogramma uit te geven in gesproken vorm geef je mij als visueel beperkte het idee dat ik meetel en ertoe doe.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.