Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Sami sport in zijn garage Foto: RN7
Ankeiler: Het is vervelend, maar het is niet anders: de sportscholen sluiten om 17.00 uur. Wat moeten mensen die normaliter 's avonds sporten nu?

- Het is vervelend, maar het is niet anders: de sportscholen sluiten om 17.00 uur. Wat moeten mensen die normaliter 's avonds sporten nu? Bij sportschool Harbor Gym hopen ze dat de mensen thuis niet stil gaan zitten.

Tekst gaat verder onder de video:

Harbor Gym geeft één op één trainingen en baalt natuurlijk verschrikkelijk dat de sportscholen 17.00 uur dicht moeten. "Je sport apart, je hebt geen contact met andere sporters en met jouw begeleider kan je makkelijk afstand houden. We hebben zelfs een robot die drankjes en handdoeken langs komt brengen," zegt instructeur Reinier König.

Hij hoopt wel dat mensen tijd vrijmaken voor het sporten. "Begin je dag vroeg. Je kan ook in de ochtend gaan sporten in plaats van de avond. Kom lekker van die bank af." Ook met twee kratten bier kan je sporten. Doe er een stuk tussen en je kan bankdrukken. "Iedereen kan thuis een eigen sportschool maken met huis tuin en keuken spullen."

Gym in een garage

Sami uit Nijmegen heeft een mini-sportschool in zijn garage. "Mijn oom heeft een eigen sportschool in het buitenland en via hem kom ik aan deze spullen." In zijn garage liggen veel dumbells, staat een halterbank en hangt een bokszak. "Dit is fijn, vooral in de eerste lockdown toen alles dicht was ging ik hier vaak sporten. Nu ga ik daar weer gebruik van maken."

Afbeelding
Sami sport in zijn garage Foto: RN7

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.