Ankeiler: De opvanglocatie Heumensoord gaat niet per 31 december 2021 dicht. Het lukt het COA niet om alle vluchtelingen van vervangende woonruimte voorzien.

- De opvanglocatie Heumensoord gaat niet per 31 december 2021 dicht. Het lukt het COA niet om alle vluchtelingen van vervangende woonruimte voorzien. De organisatie heeft daarom de gemeentes Heumen en Nijmegen toestemming gevraagd om de sluiting tot in januari 2022 te mogen uitstellen.

Via meerdere vluchtelingen kwamen bij RN7 berichten binnen dat zij te horen hadden gekregen dat het kamp op 31 december 2021 sluit. Een woordvoerder van het COA vertelt dat dit ook gedeeltelijke klopt: "In de maand december verhuizen de eerste bewoners naar andere opvanglocaties. Maar dat zal niet voor iedereen gelden."

Alle vluchtelingen die op Heumensoord verblijven, hebben van het COA een brief gehad over de verlenging: "Vanwege de verwachte groei in de bezetting van de opvanglocaties in de komende tijd, verwachten wij dat dat in december niet voor allen mogelijk zal zijn en pas in het begin van 2022 kan worden afgerond."

De brief gaat verder met: "Op dit moment is dit het nieuws wat we u kunnen vertellen. Het zal vragen bij u oproepen, misschien wel veel vragen. Dat kunnen we ons voorstellen. Ook hebben wij veel vragen en op dit moment weinig antwoorden. Wat we wel beloven: we houden u op de hoogte van het moment waarop uw verhuizing zal worden gepland en hoe deze gaat verlopen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.