Bevat Video: Video
Ankeiler: De gemeente Wijchen gaat duidelijk werk maken van een tunnel onder het spoor. Dat blijkt uit de mobiliteitsvisie 2020-2030, die binnenkort wordt besproken door de gemeenteraad.

- De gemeente Wijchen gaat duidelijk werk maken van een tunnel onder het spoor. Dat blijkt uit de mobiliteitsvisie 2020-2030, die binnenkort wordt besproken door de gemeenteraad. Vier jaar geleden werd ook al gesproken over een onderdoorgang onder her spoor, maar nu lijken de plannen serieuzer.

Tekst gaat verder onder de video:

Potentiële locaties voor een tunnel onder het spoor in Wijchen zijn reeds onderzocht. Mogelijke locaties hiervoor zijn de Westerdreef, de Klapstraat en de Hoefsestraat-Stationslaan.

Wijchen gaat in gesprek met ProRail

De gemeente meldt dat de ruimtelijke inpassing voor deze locaties wordt uitgewerkt, evenals de impact op de lokale verkeersafhandeling. Ook wordt een eerste inschatting gemaakt van de kosten die hiermee zijn gemoeid.

Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met ProRail en de overige betrokken partijen, om te kijken wat hun standpunten zijn met betrekking tot een onderdoorgang. De gemeente bekijkt eveneens de mogelijkheden van een langzaam-verkeer tunnel, die alleen is bedoeld voor fietsers en wandelaars.

Verkeersdoorstroming belangrijker

Wijchen zegt daarbij nadrukkelijk rekening te houden met de doorstroming tussen Wijchen-Noord en Wijchen-Zuid. Die moet namelijk meer prioriteit krijgen vanwege de woningbouwontwikkelingen van plan Kraanvogel, Tuin van Woezik en Wijchen-West.

"Ook zoeken we hierin de aansluiting met de initiatieven om in Wijchen-West een knooppunt met regionale P+R functie te creëren," aldus de gemeente.

Mobiliteitsvisie vooral ambities

In de mobiliteitsvisie “Duurzaam onderweg tussen Maas en Waal” staat vooral welke ambities Wijchen en Druten hebben wat betreft mobiliteit. De concrete uitwerking en precieze plannen worden in een later stadium uitgewerkt, zo zeggen beide gemeenten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.