Ankeiler: Mariël de Vries uit Oosterhout is de nieuwe lijsttrekker van D66 Overbetuwe.

- Mariël de Vries uit Oosterhout is de nieuwe lijsttrekker van D66 Overbetuwe. Zij volgt hiermee Roel Eefting op die bij de vorige verkiezingen de lijsttrekker was. De Vries is in de huidige gemeenteraad o.a. de woordvoerder op het sociaal domein.

De Vries is zeer te spreken over de kieslijst die bekend is gemaakt. Er staan in totaal 24 kandidaten op. “Dit is een team met een uitstekende mix van zowel ervaren mensen als enthousiaste nieuwkomers en een mooie vertegenwoordiging vanuit de verschillende kernen van Overbetuwe. Daarmee laten we zien dat D66 een landelijke partij is met stevige lokale wortels,” legt De Vries uit.

"Omkijken naar elkaar"

Ook op de tweede plek staat van de lijst staat ook een vrouw: Janita Hanekamp-Janssen uit Herveld. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma, laat D66 weten: 'Omkijken naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. "Ook in Overbetuwe zullen we de komende jaren hard moeten werken aan landelijke thema’s zoals het klimaat, stikstofbeleid en toegankelijke zorg. De inzet van een nieuw kabinet willen we graag meenemen in ons programma", laat de partij weten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.