Afdrukken
Ankeiler: De gemeente Druten gaat alle AED’s in de gemeente in kaart brengen. Daarom doet de gemeente een oproep aan iedereen die een AED heeft dat te laten weten.

- De gemeente Druten gaat alle AED’s in de gemeente in kaart brengen. Daarom doet de gemeente een oproep aan iedereen die een AED heeft dat te laten weten. Op deze manier moet de overlevingskans van inwoners die worden getroffen door een hartstilstand worden vergroot.

Op dit moment is er nog geen openbare database met de locaties van AED’s in Nederland. De hartstichting heeft wel een kaart waar je kan zien waar zich AED’s bevinden, alleen bestaat deze kaart uit aangemelde punten. De hartstichting geeft aan dat wie zich aanmeldt als burgerhulpverlener, na het inloggen alle aangemelde AED’s in de buurt kan zien. ‘Een dekkend AED-netwerk in de gemeente Druten is een grote wens, om de overlevingskansen van inwoners die getroffen worden door een hartstilstand te vergroten’, zo laat de gemeente weten.

Oproep

De gemeente roept iedereen op die een AED buiten heeft hangen die 24-uur beschikbaar is. Mensen of verenigingen die geen AED in de buurt hebben, maar dat wel willen, kunnen dit laten weten via: welzijn@drutenwijchen.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel