Herinrichting kasteeltuin Wijchen bijna klaar - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: De voortuin van het kasteel in Wijchen wordt heringericht. Het is de afsluiting van het herinrichten en opknappen van het terrein rondom het kasteel.

- De voortuin van het kasteel in Wijchen wordt heringericht. Het is de afsluiting van het herinrichten en opknappen van het terrein rondom het kasteel. Het plan voor de voortuin is de afronding van twee grote projecten rondom het kasteel: de renovatie van het kasteel en de herinrichting van de omgeving.

Bekijk de beelden:

Veranderingen

In 2018 werd de achtertuin al heringericht nadat het in 2017 een tijdelijke functie als parkeerterrein had. In 2019 zijn daarvan de laatste werkzaamheden afgerond zoals plaatsing van de slagbomen en nieuwe poorten op de bruggen. Nu de renovatie van het kasteel bijna afgerond is, volgt de herinrichting van de voortuin. Hiervoor is een ontwerp gemaakt in samenwerking met allerlei betrokken partijen. Daarin is de visie die door de projectgroep bedacht is meegenomen. Het plan wijkt op details af van het eerdere ontwerp dat was gemaakt. De nieuwe plannen moeten ervoor zorgen dat het beter aansluit bij de renovatie van het kasteel en de plannen van het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM). Dat betekent veel groen, gebruiksvriendelijk en herkenbare elementen uit het verleden.

Het eindresultaat gaat volgens de gemeente zorgen voor een duurzame en gebruiksvriendelijke groene voortuin die past bij de stijl van het kasteel. In het project is de verplaatsing van het Emilia-beeld, dat jarenlang voor het voormalige gemeentekantoor stond, en de gedenksteen voor de Indiëgangers. Rond 10 december moeten alle renovatiewerkzaamheden klaar zijn.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.