Lead image 1:
Lead image TXT 1: Op de poster van actiegroep Nederland in Verzet staat Bruls afgebeeld met een varkenskop. Foto: Actiegroep Nederland in Verzet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Poster met de aankondiging van de demonstratie op 28 november. Foto: Nederland in Verzet.
Ankeiler: De burgemeesters uit de regio Gelderland-Zuid reageren met afkeer op een poster waarop actiegroep Nederland in Verzet op 28 november een demonstratie in Nijmegen aankondigt.

- De burgemeesters uit de regio Gelderland-Zuid reageren met afkeer op een poster waarop actiegroep Nederland in Verzet op 28 november een demonstratie in Nijmegen aankondigt. Op het affiche wordt Bruls afgebeeld met een varkenskop en is hij benoemd tot winnaar van de Anton Mussertprijs.

“Burgemeester Bruls wordt op de poster op een walgelijke manier afgebeeld. De poster is gericht op Hubert Bruls, maar vanwege zijn rol op ons allemaal. Wij voeren met elkaar het overheidsbeleid uit. We nemen dan ook gezamenlijk nadrukkelijk afstand van deze laster”, aldus de dertien burgemeesters in een gezamenlijk statement.

Daarin hebben ze ook forse kritiek op de makers van de poster. “Mensen die op deze manier communiceren wakkeren onrust aan, beschadigen personen en zetten zichzelf buitenspel.”

Zie ook: Burgemeester Bruls bedolven onder beledigingen, collega's komen voor hem op

In de verklaring spreken de burgemeesters ook hun bewondering uit voor de voorzitter van het Veiligheidsberaad. “Met indrukkwekkende energie en betrokkenheid vervult Bruls deze rol, dat verdient respect.”

Nieuw dieptepunt

De wethouders uit het Nijmeegse college maakten eerder ook al een statement waarin ze laten weten helemaal klaar te zijn met de beledegingen richting Bruls en de manier waarop er online wordt gediscussieerd. Wat hen betreft is met de posters die verschijnen in aanloop naar de demonstratie tegen het kabinetsbeleid een nieuw dieptepunt bereikt.

Afbeelding
Op de poster van actiegroep Nederland in Verzet staat Bruls afgebeeld met een varkenskop. Foto: Actiegroep Nederland in Verzet

Afbeelding
Poster met de aankondiging van de demonstratie op 28 november. Foto: Nederland in Verzet.

Deel dit artikel