Ankeiler: Acht woningen en een groene gemeenschappelijke ruimte op de voormalige locatie van basisschool De Schakel aan de Krekelstraat in de wijk Hatertse Hei.

- Acht woningen en een groene gemeenschappelijke ruimte op de voormalige locatie van basisschool De Schakel aan de Krekelstraat in de wijk Hatertse Hei. Dat zijn de plannen van het winnende CPO-project voor deze momenteel braakliggende locatie in Nijmegen. Drie burgerpartijen dienden een voorstel in voor het realiseren van woningen hier. Winnaar CPO Nimma scoorde over het algemeen het beste op de gestelde criteria op het gebied van ruimtelijke inpassing, duurzaamheid en natuurinclusiviteit.

Parkverbinding voor de wijk

Het particuliere plan voor woningbouw op het terrein tussen jongerencentrum De Mix en Het Gofferthuis voorziet ook in een parkverbinding voor de wijk in de vorm van een pad met houtsnippers over het terrein. Langs dat pad moeten verschillende duurzame en natuurinclusieve voorzieningen gerealiseerd worden. Bijvoorbeeld een ‘tiny forest’, een natuurlijke speeltuin en vlinderstruik. Ook is er in de plannen ruimte voor een ontmoetingsplek voor de buurt, plus een moestuin, een insectenhotel, fruitbomen en planten die nectar leveren.

Schop mogelijk pas over een jaar in de grond

Geschat was dat op het perceel zes tot twaalf woningen gerealiseerd konden worden. CPO Nimma kiest voor acht woningen van wisselend formaat. De woningen hebben maximaal drie verdiepingen. Ook komt er een daktuin. Wethouder Noël Vergunst (GroenLinks) geeft aan dat het nog wel een jaar kan duren voordat de schop in de grond gaat: “Eerst moet het bestemmingsplan nog aangepast worden.” In die fase kunnen buurtbewoners ook een zienswijze indienen op de plannen.

CPO-projecten in Nijmegen

Nijmegen stelt per jaar twee locaties beschikbaar voor projecten in het kader van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dit biedt burgers de mogelijkheid om zelf woningen te realiseren. De andere locatie voor dit jaar is aan de Elzenstraat in Hengstdal. Daarvan wordt binnenkort bekendgemaakt welk CPO-project daar mag gaan bouwen. Volgend jaar worden er weer twee nieuwe locaties aangewezen voor CPO-projecten. Waarschijnlijk is één daarvan aan de Streekweg bij Tolhuis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.