Ankeiler: De provincie Gelderland wil buitensporten stimuleren en lanceert daarom samen met de Nederlandse Volleybalbond een subsidie aan voor netsportvelden.

- De provincie Gelderland wil buitensporten stimuleren en lanceert daarom samen met de Nederlandse Volleybalbond een subsidie aan voor netsportvelden. Dit zijn bijvoorbeeld tennis, badminton of volleyballen. Vanaf 10 januari 2022 kan iedereen een subsidie voor de aanleg van een netsportveld in de buitenruimte aanvragen.

In aanloop naar het WK Volleybal voor Vrouwen 2022 is de subsidie in het leven geroepen. Op een netsportveld kan iedereen zijn of haar favoriete netsport in de buitenlucht spelen. De subsidie bedraagt € 4000 per netsportveld. De subsidie wordt met €1000 verhoogd wanneer de programmering blijvend voorziet in activiteiten die zijn gericht op mensen met een beperking of wanneer de programmering voorziet in activiteiten die zijn gericht op mensen uit de directe omgeving van het netsportveld het een lage sociaaleconomische status.

Weerbestending en hufterproof

Een netsportveld is een sportveld van 5 bij 12 meter en bestaat uit een permanent geplaatst, duurzaam 5 meter breed buitensportnet. Het net is eenvoudig in hoogte verstelbaar en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan een veilig toestel. Het buitensportnet is weerbestendig en hufterproof.

Het WK Volleybal voor Vrouwen 2022 vindt voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Van 23 september tot en met 15 oktober 2022 strijden er 24 landen van vijf verschillende continenten tegen elkaar. In totaal worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in de provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.