Ankeiler: Job, de 17-jarige zoon van schrijfster Annemarie Haverkamp, is zondagmiddag overleden. Job was meervoudig gehandicapt en Annemarie schreef daar wekelijks een column over.

- Job, de 17-jarige zoon van schrijfster Annemarie Haverkamp, is zondagmiddag overleden. Job was meervoudig gehandicapt en Annemarie schreef daar wekelijks een column over.

Annemarie Haverkamp maakte het droevige nieuws zelf bekend op Twitter. Ze schrijft dat hij overleden is aan een longontsteking.

Columns

Job kwam begin 2004 ter wereld met een zeldzame chromosoomafwijking. Annemarie schreef een wekelijkse column over haar leven met Job in dagblad De Gelderlander. Hierin vertelt ze de buitenwereld over hoe het dagelijks leven met een gehandicapt kind is. De columns zijn gebundeld in meerdere boeken. Over de geboorte schreef ze ook het boek Dolgelukkig zijn wij. Op Twitter omschrijft Annemarie haar zoon als 'het liefste, zachtaardigste wezen in het universum'.

Omroep Gelderland sprak Annemarie nog in januari van dit jaar over een mogelijke coronavaccinatie voor Job. Destijds kwam hij niet in aanmerking voor een vaccin. Annemarie uitte daar openhartig haar zorgen over.

Zie ook: Prestigieuze prijs voor Nijmeegse schrijfster