Bevat Video: Video
Ankeiler: Op het strand bij de Lentse Plas ligt regelmatig bouwafval: piepschuim, purschuim, maar ook plastic.

- Op het strand bij de Lentse Plas ligt regelmatig bouwafval: piepschuim, purschuim, maar ook plastic. Het lijkt afkomstig van de bouw van de drijvende woningen die aan de overkant van de plas liggen. De gemeente Nijmegen is er van op de hoogte en zegt dat de bouwer dit elke dag controleert.

Wij spraken verschillende wandelaars die bevestigen dat ze regelmatig bouwafval zien liggen "Ik heb er wel eens over geklaagd bij de gemeente", vertelt een schooldirecteur die verder anoniem wil blijven. "Maar het probleem blijft. Ze kunnen in plaats van opruimen misschien beter netten om de bouwplaats zetten." Andere wandelaars geven aan dat ze ook regelmatig afval mee naar huis nemen. Maar het grootste probleem is dat het piepschuim uit elkaar valt en dan is het voor het blote oog te klein om op te ruimen, zo legt een passerende hondenbezitter uit,

Tekst gaat verder onder de video:

Maak een melding via 14024

De gemeente Nijmegen laat weten dat wandelaars en omwonenden altijd via het telefoonnummer 14024 melding kunnen maken van zwerfafval. "De bouwer van de drijvende woningen heeft ons verteld elke dag te controleren of er bouwafval ligt." Eerder deze week werd er bij de gemeente al een melding gemaakt over het bouwafval. Dat zou meteen de volgende dag opgeruimd zijn, legt een woordvoerder uit. Vandaag constateerde onze verslaggeefster dat er opnieuw veel piepschuim op het strand aan de noordkant lag.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.