Bevat Video: Video
Ankeiler: Opnieuw gaat er een streep door twee geplande winterevenementen in de regio. Naast het Kerst Sprookjesfestijn in Wijchen, is ook Winter Village in Druten afgelast.

- Opnieuw gaat er een streep door twee geplande winterevenementen in de regio. Naast het Kerst Sprookjesfestijn in Wijchen, is ook Winter Village in Druten afgelast. Door de coronaregels kunnen beide organisaties de evenementen niet laten doorgaan.

Bij het Sprookjesfestijn had de organisatie al een alternatief programma klaar liggen, maar na de enorme opkomst tijdens de Sinterklaasintocht van afgelopen zaterdag heeft de organisatie besloten het niet door te laten gaan omdat ze de veiligheid niet meer kunnen waarborgen.

Artikel gaat verder onder video:

"Volgend jaar een knaller"

"We hebben in Wijchen altijd de instelling om op alternatieve wijze toch iets door te laten gaan. Creatieve oplossingen bedenken en snel schakelen, dat is waar we goed in zijn. Echter veiligheid staat voorop en als dat niet meer goed te organiseren is, dan moeten we daarin de juiste keuze maken. Met deze onzekerheid én het gegeven dat andere evenementen in de regio niet doorgaan, waardoor de kans aanwezig is dat het hier te druk wordt, hebben we gezamenlijk besloten het Kerst Sprookjesfestijn een jaar door te schuiven. Het zal volgend jaar echt een knaller worden, want ook Wijchen Schaatst staat dan weer op de planning!”, zegt Yvette Akkermans, centrummanager van Wijchen.

Helemaal zonder het Kerst Sprookjesfestijn hoeven de kinderen in Wijchen het niet te doen. Want voor de kinderen in de onderbouw van de Kans & Kleur basisscholen is er een lesprogramma gemaakt, waarbij ze met opdrachten, knutselen en filmpjes al helemaal in het verhaal van Wijcheline komen.

Andere evenementen

Hiermee zijn alle grote winterevenementen in de regio afgelast. Eerder ging er al een streep door Beuningen on Ice, Dickens Festijn Druten en Winterfestijn Overbetuwe.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.