Bevat Audio: Audio
Ankeiler: 50Plus Nijmegen zoekt op korte termijn naar een nieuwe lijsttrekker.

- 50Plus Nijmegen zoekt op korte termijn naar een nieuwe lijsttrekker. De huidige partijleider Hans van Deurzen neemt na de gemeenteraadsverkiezingen afscheid van de ouderenpartij wegens privéomstandigheden.

Jan Zoetelief, voormalig wethouder en nu voorzitter van de Gelderse afdeling van de partij, is ervan overtuigd snel een nieuwe lijsttrekker voor Nijmegen te vinden: "Wie niet waagt, die niet wint. Ik heb er alle vertrouwen in. Er is vast iemand van de bijna 190.000 inwoners die zin heeft om betekenisvol werk te doen in de politiek."

Jongeren

Hoewel de naam doet vermoeden dat de partij op zoek is naar een wat 'ouder' persoon, kunnen ook jongeren zich aanmelden: "Graag zelfs! We zijn voor de ouderen en de belangen daarvan, maar we zoeken altijd samenwerking met de jongeren. We kunnen zelfs niet zonder de jongeren, vertelt Zoetelief."

De voorzitter vervolgt: "Veel punten hebben zowel ouderen als jongeren gemeen. Denk bijvoorbeeld aan de leefbaarheid van een wijk, of de woningsituatie. Voor zowel ouderen als jongeren is dat een enorm probleem."

Gedoe

De afgelopen jaren is er veel gebeurd rondom de landelijke partij. Zo is Henk Krol in 2020 opgestapt. Toch denkt Zoetelief dat dit mogelijke kandidaten niet afschrikt: "Kunt u mij een partij aanwijzen waar er geen gedoe is op landelijk niveau? Dat is overal in meer of mindere mate. Maar wij hebben het inmiddels achter ons gelaten. We kijken vooruit."

Perfecte partijleider

Zoetelief heeft wel een beeld van een ideale lijsttrekker: "Voor mij is dat iemand die direct bereid is om het gesprek aan te gaan met de burgers. Iemand die perspectief kan bieden en mensen goed kan aanhoren; dus communicatief vaardig, toekomstgericht, en beleid goed kan toetsen aan de praktijk, maar ook binnen de partij plezier, stabiliteit en rust biedt."

De voorzitter wil nog wel het volgende benadrukken: "Iedereen is welkom en leeftijd speelt geen rol."

Beluister hier het gesprek met Jan Zoetelief:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.