Bevat Video: Video
Ankeiler: Walking football bestaat al een tijdje, maar sinds kort wordt ook aan ‘walking basketball’ gedaan. Dit gebeurt in sporthal de Horstacker.

- Walking football bestaat al een tijdje, maar sinds kort wordt ook aan ‘walking basketball’ gedaan. Dit gebeurt in sporthal de Horstacker. Basketbalvereniging de Wildcats organiseert deze variant, waarbij net andere regels gelden dan bij het reguliere basketbal.

“Zoals de naam al zegt moet je bij walking basketbal lopen, dus mag je niet rennen, maar snelwandelen is wel toegestaan. Ook mag je niet springen en moet je een meter afstand houden. Al wordt dit in praktijk meestal maar een halve meter”, zo zegt Jan Buster, oud-basketballer en secretaris Wildcats. Eigenlijk was het de bedoeling om al twee jaar geleden te beginnen met walking basketbal in Nijmegen. Maar door de pandemie werd de start ervan telkens verplaatst.

Artikel gaat verder onder video:

“Dit is wel wat!”

Sies Meuwese (74) is een van de tien fanatieke deelnemers van het walking basketbal: “Ik moet aan bewegen doen, dat vind ik heel saai. Toen zag ik dit voorbij komen in de krant en dacht ik, ja dat is wel wat.”

Mentale gezondheid

Door middel van walking basketbal proberen ze niet alleen ouderen fit en in beweging te houden, maar ook hun mentale gezondheid te verbeteren. “Het sociale contact proberen we ook te stimuleren bij het walking basketbal. Oudere maken weer contact met elkaar en dat is goed voor hun mentale gezondheid”, vertelt Jan Buster.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.