Ankeiler: Sinterklaas is aangekomen in Nijmegen. De intocht leek enigszins op die van vóór de coronapandemie. De Sint maakte op schimmel Ozosnel een tocht door het centrum.

- Sinterklaas is aangekomen in Nijmegen. De intocht leek enigszins op die van vóór de coronapandemie. De Sint maakte op schimmel Ozosnel een tocht door het centrum.

Op veel plaatsen in Nederland werd de intocht dit jaar afgelast. In Nijmegen ging die wél door, met wat wijzigingen door coronabeperkingen. Zo kwam sinterklaas niet met de boot aan, Sinterklaas en de pieten bleven op afstand, en er zal geen feestprogramma volgen.

De Sint werd bij het labyrint op de Waalkade verwelkomt door burgemeester Hubert Bruls, en begon toen aan een rit door de binnenstad.

Vorig jaar werd de intocht helemaal afgelast, maar daar liet Sinterklaas zich niet door tegenhouden: hij kwam toen in het diepste geheim en in het holst van de nacht binnen in Nijmegen.

Aan het einde van de dag werden we bij RN7 blij verrast toen de Sint ook bij ons langs kwam. Hij beantwoordde in onze radiostudio vragen van Annelies, en van kinderen uit de regio.

Meer foto's van de intocht in het Facebook-album.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.