Ankeiler: Ondanks de uitgelekte maatregelen blijven de plannen voor de sinterklaasintochten in de regio ongewijzigd.

- Ondanks de uitgelekte maatregelen blijven de plannen voor de sinterklaasintochten in de regio ongewijzigd. De afgelopen dagen lekten er steeds meer nieuwe coronamaatregelen uit die vanavond al dan niet bevestigd zullen worden. Opvallend blijft dat Druten helemaal geen maatregelen neemt en dat de intocht op ‘normale manier’ zal doorgaan.

Eerder deze week bleek al dat de goedheiligman eigenlijk in alle plaatsen in de regio voet aan de grond zal zetten. Per gemeente is echter wel een verschil in de mate van aanpassing die op de intocht van toepassing zal zijn.

Bekend is ondertussen wel dat de Sint, Beuningen zal aandoen op 13 november en in Weurt en Ewijk komt hij een dag later langs. De inwoners van Winssen moeten nog een week langer geduld hebben daar komt de bisschop op 21 november. Voor de hele gemeente Beuningen geldt dat de persconferentie van vanavond wordt afgewacht voordat definitief vorm wordt gegeven aan het feest. Ook in Overbetuwe wordt pas besloten nadat bekend is wat Rutte en De Jonge melden.

In de andere gemeenten zijn dus geen wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.