Ankeiler: Raadslid Charlotte Brand is de beoogd lijstrekker voor de Nijmeegse PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

- Raadslid Charlotte Brand is de beoogd lijstrekker voor de Nijmeegse PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Huidig fractievoorzitter Ammar Selman, die bij de vorige verkiezingen de lijsttrekker was, kandideerde zich niet voor het lijsttrekkerschap en neemt een tweede plaats in op de lijst. De leden van de partij zullen later deze maand de definitieve lijstvolgorde vaststellen.

Politieke ambities

Brand werd in 2018 gekozen in de gemeenteraad en profileerde zich sterk op met name het thema wonen. Voor de landelijke Tweede Kamerverkiezingen van 2021 werd Brand door de partij op een vijftiende plek gezet. Dat resulteerde niet in een zetel in het parlement. Het lijsttrekkerschap voor de Nijmeegse tak van de PvdA past dus in haar politieke ambities. “Ik ben blij met het vertrouwen van de kandidaatstellingscommissie en ben trots dat ik deze mooie lijst met ervaring en nieuw jong talent mag aanvoeren”, zegt Brand in een korte reactie. “Ik heb erg veel zin in de verkiezingen.”

"Stokje met gerust hart overdragen"

Fractievoorzitter Ammar Selman maakte zelf de overweging om zich niet opnieuw beschikbaar te stellen als lijsttrekker, laat hij weten in een reactie. “Ik merk dat ik meer tijd nodig hebt voor mijn privéleven. We hebben de luxe dat we in Charlotte een andere topkandidaat hebben die het heel graag wil doen en ambities heeft, en dat kan ik van harte ondersteunen. Ik kan het stokje dus met een gerust hart het stokje overdragen. De tweede plek is ook een eervolle plek vanuit waar ik verder aan de slag kan om Nijmegen stap voor stap sterker en socialer te maken.”

Kandidatenlijst

Het derde huidige raadslid van de PvdA, Jasper Konijnenbelt, keert niet terug na de gemeenteraadsverkiezingen. Hij geeft aan onvoldoende tijd te hebben om door te gaan met het raadswerk. Konijnenbelt staat nog wel op kandidatenlijst als lijstduwer, evenals oud-raadsleden Marc van Nijnatten en Anneke Arzbach en Gelders gedeputeerde Peter Kerris. De kandidatenlijst die voorligt combineert verder volgens de partij ‘politieke ervaring met jeugdig elan’. Fractievolger Maartje Maas neemt de derde plek in op de lijst. Fractievolger Mika Kraft staat op plek 7. Op plek 4 tot en met 6 zijn achtereenvolgens voorzitter van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen Adam Galijasevic, ‘political organizer’ voor de PvdA Jesper Fasotte en secretaris van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen Janna Brandwijk terug te vinden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel