Bevat Video: Video
Ankeiler: Kinderen van basisschool de Dromedaris plantten woensdag de eerste 60 van de ruim 200 bomen in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

- Kinderen van basisschool de Dromedaris plantten woensdag de eerste 60 van de ruim 200 bomen in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De gemeente Beuningen wil een basis voor het Weurtse bos van de toekomst leggen. Ook begroeven de kinderen een tijdcapsule, die over tien jaar weer wordt geopend.

De tekst gaat verder onder de video

“Bomen zijn goed voor de natuur, het is goed voor de zuurstof en natuurlijk de CO2-reductie.” legt wethouder Piet de Klein uit. “We vinden het belangrijk dat wij als gemeente Beuningen bekend staan als een groene gemeente. Het groen moet niet alleen verdwijnen, maar ook terug komen. Daarom planten we ter compensatie nieuwe bomen.”

Het bos van de toekomst

De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen leren over de natuur. “Het is voor kinderen zeker goed om meer te leren, maar vooral dat ze weten en ervaren hoe het is om een boom te planten. Hierdoor beseffen ze over 25 jaar dat zij de aanstichters van dit nieuwe bos zijn.” vertelt de Klein.

De basisschoolleerlingen zijn enthousiast over het planten van de bomen: “Ik vind het wel heel gaaf dat we bomen mogen planten.” legt een van de kinderen uit. De kinderen vinden het ook super om uit het klaslokaal te zijn: “Ik vind het heel leuk om gewoon te doen, zodat we niet in de klas zitten.”

De tijdcapsule

Naast het planten van de bomen gaan de kinderen een tijdcapsule in de grond stoppen: “De kinderen hebben allemaal een brief geschreven aan zichzelf over tien jaar. Dit gaat over wat er tussen nu en dan hetzelfde is gebleven, wat er veranderd is en hoe de wereld in elkaar zit.” vertelt William van den Akker van het Dijkmagazijn. Hij heeft samen met de kinderen de brieven in de capsule verzorgd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.