Ankeiler: De OZB-belasting gaat in de gemeente Beuningen niet met 1,5 procent omhoog, zoals eerder werd aangekondigd, maar blijft op gelijk niveau.

- De OZB-belasting gaat in de gemeente Beuningen niet met 1,5 procent omhoog, zoals eerder werd aangekondigd, maar blijft op gelijk niveau. Dat besloot dinsdagavond een meerderheid (BN&M, VVD en CDA) van de gemeenteraad op de vergadering over de begroting 2022.

Een verhoging van de afvalstoffenheffing werd unaniem door de gemeenteraad teruggedraaid. Beide besluiten zorgen voor een gat op de begroting voor volgend jaar van in totaal ongeveer 230.000 euro. Wethouder Driessen van Financiën maande de gemeenteraad tot voorzichtigheid en toonde zich weinig enthousiast over de twee besluiten.

Extra geld voor veteranen

Beuningen telt 150 veteranen, die in de toekomst graag vaker bij elkaar willen komen. Het veteranenplatform krijgt daarvoor 2000 euro van de gemeenteraad. Een voorstel om de hondenbelasting af te schaffen, haalde het niet. Alleen CDA, VVD en BN&M-raadslid Pascal Cobussen waren bereid om de hondenbelasting te beëindigen.

Een amendement voor de aanleg van een skatepark in de gemeente Beuningen is na uitgebreide discussie teruggetrokken door BN&M. Andere partijen toonden zich wel positief, maar willen liever eerst een concreet plan zien, compleet met financiering.

Skatepark of pumptrack

De aanlegkosten voor een skatepark, dan wel pumptrack, komt neer op 70.000 tot 120.000 euro, aldus het college van B&W. Plus onderhoudskosten van jaarlijks 5000 euro. Een pumptrack is een kruising van een crossbaan en een skatepark. Het is laagdrempelig en is geschikt voor alle fiets- en skatesporten, zo stelt het college. En bovendien geschikt voor alle leeftijden.

Pleidooi groot gezondheidsonderzoek in Weurt

De gemeenteraad toonde zich erg bezorgd over de luchtverontreiniging in Weurt, naar aanleiding van de overschrijdingen van de uitstoot door de industrie. Raadslid Karin van den Heuvel (VVD) wil structureel luchtmetingen in Weurt, maar kreeg andere partijen daar niet in mee. De gemeente Nijmegen heeft daar al plannen toe en betrekt Weurt daar ook bij.

Raadslid Eric van Ewijk (BN&M) hield een pleidooi voor een grootschalig algeheel gezondheidsonderzoek onder de inwoners van Weurt. De gemeenteraad gaat hier de komende tijd nog vaker over praten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.