Ankeiler: De gemeente Druten heeft haar inwoners gevraagd om onveilige verkeerssituaties aan te melden.

- De gemeente Druten heeft haar inwoners gevraagd om onveilige verkeerssituaties aan te melden. Daar wordt inmiddels door de mensen regelmatig gebruik van gemaakt, dat antwoordt het Drutense college van B&W op vragen vanuit de gemeenteraad. De meeste meldingen betreffen de kern Druten.

Het gaat vooral om hard rijden, tekort aan parkeerruimte, en onveilig verkeersgedrag bij met name scholen. Ook hebben de inwoners klachten over vrachtverkeer door de woonwijken en parkeeroverlast door bestelbusjes.

Laaghangende takken probleem voor fietsers

Vanuit de gemeenteraad kwam ook de vraag wanneer er iets wordt gedaan aan het probleem van veel overhangende en laaghangende takken van bomen. Dat speelt met name bij de fietspaden langs de Van Heemstraweg. Veel fietsers hebben er last van. Het college zegt aandacht te hebben voor dit probleem en belooft dat het op korte termijn wordt opgepakt.

Kritiek op onderhoud Waalbandijk

Raadsleden hebben verder geconstateerd dat de toestand van de Waalbandijk slecht is, vooral tussen de Klapstraat en de afrit naar de Afferdense en Deester Waarden. Volgens het college is er voor volgend jaar 1,5 ton gereserveerd om de meest slechte stukken dijk aan te pakken, vooral tussen Afferden en Deest. De dijk bij Druten is de afgelopen twee jaar al aangepakt, zo stelt het college.

Weggebruiker grootste risicofactor

De afgelopen vier maanden zijn er snelheidscontroles uitgevoerd op onder meer de Van Heemstraweg (Deest en Afferden) en de Veerstraat en Raadhuisstraat (Druten). Daarbij zijn in totaal 37 snelheidsverbalen uitgegeven. Daarnaast zijn vijf personen bekeurd omdat ze geen rijbewijs konden tonen, en zijn er bromfietsen in beslag genomen.

De verkeerssituatie op het kruispunt Mr. Van Coothstraat - Ooievaarstraat is enige tijd gemonitord. Uit analyse blijkt dat er maar een kleine kans is op een ongeval. Het gedrag van de weggebruiker is hier de grootste risicofactor, zo concludeert het college.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.