Ankeiler: De gemeente Nijmegen moet het Goffertstadion voor het symbolische bedrag van 1 euro verkoopt aan NEC. Dat vindt politieke partij VoorNijmegen.Nu.

- De gemeente Nijmegen moet het Goffertstadion voor het symbolische bedrag van 1 euro verkoopt aan NEC. Dat vindt politieke partij VoorNijmegen.Nu.

Fractievoorzitter Paul Eigenhuijsen beargumenteert het idee als volgt: “Er gaat nu zeer waarschijnlijk een discussie ontstaan wie waar verantwoordelijk voor is. En NEC gaat nu nooit meer het gevraagde bedrag betalen. Daarom moet je nu de knoop doorhakken. Verkoop het stadion, met al haar gebreken, en laat NEC haar gang gaan.”

Plannen voor een overname

Ook op de site van VoorNijmegen.NU wordt gespeculeerd over de inmenging van Marcel Boekhoorn in de overname en eventuele verbouwing van het stadion. Er wordt gesteld dat Boekhoorn zou willen wachten op “gunstigere voorwaarden” zou wachten alvorens hij instapt. Wellicht dat een symbolisch bedrag een één euro voldoende is om hem over de streep te trekken. Tijdens te persconferentie eerder vandaag haalde algemeen directeur Wilco van Schaik de verbouwingsplannen nog eens kort aan: “Op de korte termijn is het uitgangspunt om ons stadion veilig te maken voor de langere termijn blijft de ambitie om een nieuw, gemoderniseerd stadion met zo’n 16.000 plekken te bouwen.”

Springende fans en ontwerpfouten

Na het instorten van de uittribune in het Goffertstadion in de wedstrijd tegen Vitesse vond vrijdag een gecombineerde persconferentie plaats van NEC, de gemeente Nijmegen en Ingenieursbureau Royal Haskoning DHV. De conclusie van de tussentijdse rapporten die werden gepresenteerd was tweeledig: er zijn ontwerpfouten gemaakt, en de samengeklonterde en springende fans veroorzaakten extra zware belasting van de constructie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.