Bevat Video: Video
Ankeiler: Inwoners van de gemeente Druten kunnen sinds deze week hun luiers en ander incontinentiemateriaal gratis inleveren bij speciale luiercontainers, op zeven plaatsen in de gemeente.

- Inwoners van de gemeente Druten kunnen sinds deze week hun luiers en ander incontinentiemateriaal gratis inleveren bij speciale luiercontainers, op zeven plaatsen in de gemeente.

Tekst gaat verder onder de video:

De luiers worden verwerkt bij de nieuwe recycling installatie van afvalverwerker ARN. Het plastic wordt onder andere gebruikt voor autobumpers. De urine en ontlasting wordt gebruikt om energie van te winnen. Een ander voordeel voor de inwoners is dat er nu minder in de gewone restafvalzakken hoeft, die wél geld kosten.

De luiers moeten worden ingeleverd in speciale zakken die gratis bij onder andere de huisarts en de apotheek te halen zijn. De containers kunnen met de gewone afvalpas gebruikt worden, maar daarop moet eerst toegang verleend worden. Dat kan via de website van DAR. Daar zijn ook de locaties van de containers te vinden.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.