Bevat Video: Video
Ankeiler: Rooms-Katholieken herdenken op rituele wijze elk jaar op 2 november hun dierbaren tijdens Allerzielen. Maar de behoefte aan herdenken leeft natuurlijk niet alléén bij katholieken.

- Rooms-Katholieken herdenken op rituele wijze elk jaar op 2 november hun dierbaren tijdens Allerzielen. Maar de behoefte aan herdenken leeft natuurlijk niet alléén bij katholieken. Bij Kasteel Hernen was er dinsdagavond daarom voor het eerst een modernere vorm van Allerzielen, waarbij iedereen ongeacht het geloof welkom was.

Met kaarsjes, bellenblaas, vuur, gedichtjes en muziek zochten mensen uit Hernen elkaar op om verschillende overledenen op rituele wijze te herdenken. Dit deden ze onder de noemer 'Verbonden door Licht.'

Eén van die rituelen wordt uitgelegd in onderstaande video. Tekst gaat daarna verder.

Maas en Waal

In Druten wordt Verbonden door Licht al een aantal jaren georganiseerd. Volgens de organisatie is het daar goed bevallen, en nu hopen ze dat op meerdere plekken in Maas en Waal deze moderne vorm van Allerzielen gehouden wordt. Aanstaande vrijdag is er in Winssen ook een eerste editie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.