Bevat Video: Video
Ankeiler: Het schaatsfestijn Beuningen On Ice gaat dit jaar niet door.

- Het schaatsfestijn Beuningen On Ice gaat dit jaar niet door. Na twijfels heeft de organisatie besloten om het evenement niet door te laten gaan omdat het nu niet toegankelijk voor iedereen zou zijn door de QR- en test maatregelen. Mede-organisator en voorzitter van stichting Beuningen on Ice, Mark van Loveren hoopt op een grote jubileum editie volgend jaar.

Waar die jubileum editie precies moet plaatsvinden is nog niet zeker door de bouwplannen voor het Asdonckterrein waar de schaatsbaan voorheen heeft gestaan. Volgens van Loveren is iedereen welkom bij Beuningen On Ice: “De deur staat altijd open, alleen nu moeten we iedere bezoeker gaan controleren, we weten niet hoe we dat allemaal gaan doen. Uiteindelijk hebben we gezegd van wij gaan het helaas niet door laten gaan.”

Tekst gaat verder onder video

Van Loveren laat weten dat het bestuur het ontzettend jammer vindt dat het festijn niet door kan gaan. Het besluit om de tiende editie te verplaatsen naar volgend jaar was niet binnen één avond besloten. Een andere reden voor de verplaatsing van het evenement is omdat de organisatie geen financiële risico’s wil lopen vertelt van Loveren: “Bijvoorbeeld de eerste week van Beuningen On Ice is de schoolschaatsweek bij ons. Dan komen er ruim 2000 kinderen bij ons schaatsen. Stel dat daar toch iets van corona zou uitbreken midden in de week en wij daar de volgende dag mee geconfronteerd worden dat de tent op slot moet. Dan zitten wij wel met een gigantische financiële strop.”

Waar moet de baan komen

Omdat de editie van dit jaar de jubileumeditie is had de organisatie grootse plannen. Het grote feest hoopt van Loveren volgend jaar weer op het Asdonckterrein te houden, maar bouwplannen gooien roet in het eten van zijn plan: “Wij zijn in gesprek met de gemeente en volgende week zitten we met hen om de tafel. We hebben de wens uitgesproken ook om ook de 10e editie hier te mogen organiseren in het hart van Beuningen, waar wij vinden dat Beuningen on Ice ook thuis hoort.”

Normaalgesproken wisselen de gemeenten Beuningen en Wijchen af als het gaat om de schaatsbaan. Volgend jaar zou de baan dan ook in Wijchen komen te staan, maar onderling hebben de twee gemeenten afgesproken dat ook volgend jaar het aan Beuningen is om de schaatsbaan met bijbehorende feesttent in haar gemeente neer te zetten. Vorig jaar ging 'Wijchen Schaatst' al niet door vanwege de pandemie en het zal nu dus nog een jaar langer duren voordat het feest terug is in het dorp.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.