Lead image 1:
Lead image TXT 1: Jeremy in actie Foto: MX Rookie team
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Damien Knuiman in actie Foto: MX rookie team
Ankeiler: Tijdens de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross bij de KNMV in Oldebroek kwam de Wijchense Jeremy Knuiman in de MX2 in actie.

- Tijdens de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Motorcross bij de KNMV in Oldebroek kwam de Wijchense Jeremy Knuiman in de MX2 in actie. Zijn broer Damien reed als gelegenheidsrijder in de 125cc cup klasse.

In de eerste manche had Jeremy een goede start op P7 en wist na twee ronden al door te komen op P5. Toen maakt Jeremy een foutje op een dubbele bult en viel erg hard, waarna hij meteen veel last had van zijn stuitje en rug. Na even bijkomen stapte Jeremy weer op zijn motor en probeerde hij zijn weg te vervolgen. Gelijk hierna kwam er een rode vlag situatie voor een ander ongeval en was de race dus afgelopen. In deze manche heeft Jeremy dus geen resultaat en geen punten.

In de tweede manche had Jeremy een redelijke start rond P10 en wist hij na een paar ronden alweer door te komen op P8. Het lukte Jeremy een paar ronden later op P6 te komen. Na lang gestreden te hebben is het Jeremy gelukt in de top 5 te finishen. Hij heeft een goed seizoen in deze klasse gereden, waarbij hij elke wedstrijd steeds beter is gaan presteren. Door uiteindelijk alle punten te verrekenen werd hij dan ook beloond met een mooie derde plaats in de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap.

Tekst gaat verder onder foto:

Afbeelding
Jeremy in actie Foto: MX Rookie team

Damien laat zien wat hij waard is

Damien Knuiman kon voor deze gelegenheid eenmalig deelnemen aan de 125cc cup klasse. Hij liet gelijk zien in de tijdtraining dat hij het erg naar zijn zin had en de snelste tijd op de klok kon zetten.

In de eerste manche ging hij goed van start op een tweede plaats. Gelijk ging hij de strijd aan met de kopman en er volgde enkele spannende ronden in het duel om de eerste plaats. Helaas viel het doek voor Damien na vier ronden wegens mechanische problemen, dit kon niet direct opgelost worden en dat betekende een geen finish.

Bij de tweede manche was hij uit op revanche en vertrok als eerste rijder na de eerste bocht. Wederom volgde er een spannend duel om de eerste plaats wat Damien na enkele ronden in zijn voordeel wist te beslissen. Gestaag kon hij aan het einde van de manche enkele seconden uitlopen op de tweede man en de winst van deze manche binnenhalen.