Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Wijchen-Zuid moet op de schop. Het college heeft er een heel plan voor klaarliggen.

- Wijchen-Zuid moet op de schop. Het college heeft er een heel plan voor klaarliggen. Zo is het de bedoeling dat er 6.000 vierkante meter aan winkeloppervlak moet komen, maar het CDA Wijchen heeft hier twijfels over: ''Op zich is het goed dat de wijk wordt opgeknapt, maar de manier waarop het dreigt te gaan gebeuren zijn we niet enthousiast over'', vertelt raadslid Björn Derksen.

Tekst gaat verder onder de video:

Joke Joling is een direct omwonende en maakt zich grote zorgen: ''In het eerste stappenplan werd er gezegd dat het een versteende wijk is met weinig groen. Vervolgens zie je de visie en staat er dat grasveldjes en bomen moeten wijken voor hoogbouw. Wij vragen ons af wat dit dan ten goede komt aan de leefbaarheid van Wijchen-Zuid.''

Onderzoeksrapport

Het Nijmeegse onderzoeksbureau DTNP, oftewel Droogh Trommelen en Partners, maakte een rapport over detailhandel in Wijchen. Volgens Derksen staat er belangrijke informatie in: ''De conclusie is dat er nul vierkante meter aan winkelruimte nog te besteden is, dus laat staan dat er dan nog enkele duizenden vierkante meters winkels bijgebouwd moeten worden. Bewoners zijn hier ook niet enthousiast over en zij hebben juist gevraagd in het voortraject om meer groen en minder stenen'', aldus het raadslid.

Conceptfase

Verantwoordelijk wethouder Gerrits laat in een reactie weten dat de plannen nog in een conceptfase zitten. Pas nadat de gemeenteraad deze visie heeft besproken, worden concrete plannen gemaakt in overleg met alle betrokken partijen en inwoners. Vanavond vergadert de Wijchense gemeenteraad over Hart van Zuid.

Lees ook: Mogelijke uitbreiding winkelcentrum Wijchen-Zuid zorgt voor onrust onder ondernemers centrum

Lees ook: Wijchen presenteert grootse visie voor nieuw voorzieningenhart Wijchen-Zuid

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel