Ankeiler: De gemeente Beuningen organiseert op 15 en 17 november gesprekken over de geplande woningbouw in Ewijk.

- De gemeente Beuningen organiseert op 15 en 17 november gesprekken over de geplande woningbouw in Ewijk. Inwoners maakten eerder bezwaar tegen het conceptplan 'Panorama 2040' over de hoeveelheid én de plaatsen waar de nieuwe - zo'n 1000 woningen - zouden moeten komen.

De gemeente wil flink gaan bouwen daar er een tekort aan woningen is. Het plan kwam bij een aantal bewoners nogal rauw op hun dak vallen, omdat er geen sprake was van inspraak. Er zijn nu structuurmodellen voor Ewijk opgesteld die op 9 november online zullen komen. De modellen voor Winssen staan sinds 21 september online. Deze modellen geven per ontwikkelgebied weer wat de gewenste hoofdstructuur (wegen, groen, water, bebouwing) is en wat de randvoorwaarden en uitgangspunten zijn (percentage betaalbare woningen, doelgroepen en dergelijke).

Week van Ewijk

De gemeente wil nu weten wat de inwoners van de modellen vinden. De reacties op de plannen voor Ewijk kunnen tijdens 'De week van Ewijk' gegeven worden. De gesprekken vinden plaats in MFA ’t Hart. Daarnaast kunnen bewoners van 9 november t/m 7 december online een reactie geven.

Op 27 en 29 september zijn gesprekstafels georganiseerd in Winssen. De gemeente laat weten dat 'ruim 120 inwoners en belangstellenden met elkaar en met betrokken ambtenaren spraken'. De gemeente laat weten dat de mogelijkheid om hierop te reageren op 18 oktober is gesloten. De reacties worden nu verwerkt en op 26 oktober worden de reacties met de raads- en commissieleden besproken. Hier vindt nog geen besluitvorming plaats. Op 21 december is de gemeenteraadsvergadering waarin besluitvorming plaatsvindt. Ook voor de andere kernen in de gemeente Beuningen worden structuurmodellen gemaakt. Deze worden besproken in gesprekstafels op een centrale locatie in de kern. De planning van de gemeente is om dit in het voorjaar (januari/februari) te organiseren.

Inwoners die willen meepraten op 15 of 17 november, kunnen zich daar online voor aanmelden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.