Bevat Video: Video
Ankeiler: De voedselbank, locatie Winkelsteeg, hield woensdag een open dag.

- De voedselbank, locatie Winkelsteeg, hield woensdag een open dag. Het is één van de negen locaties van Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe waar mensen die het nodig hebben een kratje met eten kunnen ophalen.

Ruim één miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens; voor hen is de voedselbank een uitkomst. In de loods in de Winkelsteeg worden iedere week rond de 700 voedselpakketten ingepakt. Jan van Halder, voorzitter van de voedselbank regio Nijmegen-Overbetuwe, vertelt wie in aanmerking komt voor voedselpakketten: “We kijken naar wat de mensen netto te besteden hebben als ze al hun vaste lasten hebben betaald. Dat zit bij een alleenstaande op ongeveer 230 euro per maand en voor gezinnen 300 euro plus 95 euro per ieder gezinslid.”

Artikel gaat verder onder video:

Producten

De producten die worden aangeboden aan de klanten van de voedselbank komen onder meer van grote voedselproducenten, zoals Unilever en Friesland-Campina. Van Halder: "Vaak gaat het om spullen waar iets mis is met bijvoorbeeld de wikkel of de beschrijving, maar waar niks mis mee is Het zijn gezonde spullen, die verkocht mogen worden, en nog houdbaar zijn, en waar de mensen dus wat aan hebben. Zij brengen de overgebleven producten dan naar tien distributiecentra van ons en vanuit daaruit komt het hier bij de voedselbank terecht."

Tijdens de open dag van de voedselbank waren er meerdere presentaties. Hierop kwamen voornamelijk vrijwilligers van andere vestigingen op af, samen met een familie of vriend.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.